Психіатрична лікарня

Психіатрична клініка або лікарня, всупереч поширеній думці, мало чим відрізняється від звичайної. У структуру будь-якої клініки входить стаціонарне відділення, денний стаціонар і кабінети для консультування. Найбільше побоювань і забобонів викликає, природно, психіатричний стаціонар. Досить часто доводиться чути: “все що завгодно, тільки не психіатричний стаціонар”.

На щастя психічні захворювання і розлади не передаються повітряно-крапельним шляхом, а зсередини відділення чи не нагадує клітку або “в’язницю” куди “закривають” людей з психічними розладами і викидають ключ. Телевізійні передачі і фільми жахів навчили людей бояться всього з приставкою “психіатрія”. Однак там все, як і в звичайному житті: палати, персонал, лікарі, медикаментозні призначення. Ніхто не бігає в гамівній сорочці, не б’ється головою об стіну (або об інші голови).

Дійсно, деякі зовнішні атрибути можуть бути присутніми (решітки на вікнах (не беремо до уваги решітки на перших-других поверхах), обмеження на вхід і вихід), але важливо пам’ятати, що це робиться з метою убезпечити пацієнтів. Не кажучи вже про те, що якщо людина виявив бажання лікуватися в стаціонарі, а потім передумав – ніхто його силою тримати не збирається (людина навіть повинен підписати добровільну інформовану згоду на огляд та лікування, де вказано, що він може відмовитися в будь-який момент).

До того ж стаціонари відрізняються за профілем. Навіть в державних психіатричних лікарнях існують не тільки “гострі” і “звичайні” палати, а й відділення. Головна суть будь-якого відділення – можливість надати повний обсяг діагностичної та терапевтичної допомоги. Тому що при всьому бажанні надати повний обсяг допомоги амбулаторно не представляється можливим.

Виїзд на Дім та Трансфер

Виїзд по Львову та Львівській області 

Клініка Високого Рівня

За час роботи ми залучили найкращих фахівців

Анонімно та Конфіденційно

Ніхто не дізнається, що Ви проходите курс лікування

Причини виникнення неврозів і астенії

Нервоз і астенія – це особливий різновид психологічного розладу, що викликається тривалим психоемоційним і фізичним виснаженням. Вона призводить до швидкої стомлюваності, підвищеної чутливості і емоційної нестабільності.

До головних причин виникнення патології, крім фізичного і психоемоційного виснаження входять: тривалий регулярний вплив таких подразників як: непорозуміння в родині і між близькими людьми, колегами, друзями, регулярні стреси, виконання рутинної однотипної роботи, що потребує підвищеної уваги, особисті та сімейні трагедії, втрата близьких, розлучення і т.д.

Симптоми астенічного неврозу

Як і у інших психогенних захворювань, неврози і астенії проявляються певними симптомами, що дозволяють визначити проблему у конкретної людини.

До найбільш поширених симптомів відносять: різкий занепад сил, підвищена стомлюваність, підвищена чутливість до зовнішніх подразників (людина може гостро реагувати на різкі перепади температур, світло, звук і т.д.). Також можуть проявлятися депресивні стани, неможливість тривалих і середньої тривалості фізичних навантажень, зниження сили волі, погана запам’ятовуваність чисел і подій, неуважність.

Нерідко нервоз і астенію супроводжують гострі головні болі, вегето-судинні дисфункції, порушення функцій травної та сечостатевої системи.

Основні види нервозів і астенії

Лікарі розрізняють кілька основних типів нервозів і астенії, які виражаються в різних клінічних формах:

  • Гіпертонічна форма – є початковою (першою) стадією розвитку патології;
  • Дратівлива слабкість – виникає в разі прогресу гіпертонічної форми і супроводжується яскраво вираженою дратівливістю, перетікає в активне нервове виснаження;
  • Гіпостенічна форма – це остання стадія розвитку неврастенії, вона проявляється при відсутності лікування пацієнта на перших двох стадіях розвитку проблеми. На цій стадії пацієнт відчуває хронічну втому, нездатність виконувати більшість традиційних повсякденних завдань, проявляється сльозливість і сонливість з почуттям туги і тривоги.

Нервози і астенії можуть розвиватися в різному віці (у дорослих і дітей), патологія може виникати у людей, незалежно від їх віку чи соціального статусу. Тому при виявленні вищеописаних симптомів – необхідно негайно звертатися до кваліфікованих фахівців, які здатним забезпечити своєчасну і правильну діагностику, а також провести адекватне лікування, що полегшує симптоматику, і усуває фізіологічні та психологічні проблеми.

Лікування неврозів і астенії у Львові

Спеціалізована київська клініка «Сучасна Психіатрія» проводить лікування неврастенії на вигідних для клієнта умовах. У нас працюють тільки кваліфіковані лікарі з багатим і успішним досвідом. Ми забезпечуємо індивідуальний підхід на всіх етапах лікування.

Безкоштовна Консультація

Ви можете зателефонувати або замовити безкоштовну консультацію

Кваліфіковані Спеціалісти

За час роботи ми залучили найкращих фахівців

Анонімно та Конфіденційно

Ніхто не дізнається, що Ви проходите курс лікування